Ισορροπία σε τιμές και ποσότητες ήρθε για το µαρούλι 

kalliergeia-marouli2

Επανήλθαν στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οι τιµές παραγωγού για το υπαίθριο και θερµοκηπιακό µαρούλι, οι οποίες φαίνεται πως ισορρόπησαν, λόγω και της µείωσης των εκτάσεων από παραγωγούς οι οποίοι δεν ασχολούνταν σταθερά µε την καλλιέργεια, αλλά ευκαιριακά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Βγαίνουν από την καλλιέργεια οι «τζογαδόροι» παραγωγοί. Στα ίσια τους έρχονται οι τιµές και οι ποσότητες του κηπευτικού.

«Τα τελευταία χρόνια οι παραγωγοί που έµειναν στη συγκεκριµένη καλλιέργεια, ασχολούνται αποκλειστικά µ’ αυτή, καθώς το λιανεµπόριο απευθύνεται σε επαγγελµατίες για να εξασφαλίσει σταθερότητα», σηµειώνει στην Agrenda o ∆ιαµαντής Τσιατούρας από την Rijk Zwaan Hellas.

Τώρα οι τιµές για τα θερµοκηπιακά µαρούλια Romana επανήλθαν στα 26 λεπτά το τεµάχιο και για τα υπαίθρια στα 15-20, σε καλύτερα επίπεδα από τα υπόλοιπα χειµωνιάτικα λαχανικά.

Σηµειωτέον ότι πέρυσι λόγω του ήπιου χειµώνα υπήρξε υπερπαραγωγή και οι τιµές ήταν στα 10 λεπτά το τεµάχιο στην καλύτερη περίπτωση, µε πολλές ποσότητες να µένουν απούλητες για εβδοµάδες.

Πηγή: www.agronews.gr

Related posts