Γκότζι μπέρι – goji berry

Το γκότζι μπέρι (goji berry) είναι ξυλώδες φυτό της οικογένειας Solanaceae. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο είδη του γένους Lycium, τα Lycium barbarum & Lycium chinense. Το ύψος τους ξεκινάει από 1 m και μπορεί να φτάσει τα 3,5-4 m. Τα φύλλα στο γκότζι μπέρι είναι ωοειδή ή λογχοειδή με λεία περιφέρεια. Τα άνθη εμφανίζονται από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο, είτε μόνα τους είτε σε ομάδες.  Ο καρπός είναι γνωστός και σαν κινέζικη σταφίδα. Έχει λαμπερό πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα και ελλειψοειδές σχήμα. Το γκότζι μπέρι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά και καταναλώνεται φρέσκο, αποξηραμένο ή σαν χυμός.

Απαιτήσεις για την καλλιέργεια γκότζι μπέρι (goji berry): Αναπτύσσεται στα περισσότερα εδάφη με καλή αποστράγγιση, ωστόσο για να έχει καλή παραγωγή χρειάζεται το pH του εδάφους να είναι πάνω από 7 ακόμα και 8.Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις χαμηλές αλλά και στις υψηλές θερμοκρασίες. Σαν φυτό είναι αρκετά ανθεκτικό στην ξηρασία εξαιτίας του μεγάλου βάθους που φτάνουν οι ρίζες του, αλλά σαν καλλιέργεια χρειάζεται πότισμα για την παραγωγή ποιοτικών καρπών.  Δεν είναι απαιτητικό σε λίπανση.

Το γκότζι μπέρι έχει καλλωπιστική αξία η οποία οφείλεται φυσικά στους καρπούς με το έντονο χρώμα και το ωραίο σχήμα, που εμφανίζονται στο φυτό από τα μέσα του καλοκαιριού

NewsLetter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε κάθε νέα δημοσίευση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο