Τιμωρείται η διακίνηση εσπεριδοειδών με φύλλα και ποδίσκους

Η διακίνηση καρπών εσπεριδοειδών με φύλλα και ποδίσκους χωρίς Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο αποτελεί παράβαση των φυτοϋγειονομικών διατάξεων του Παραρτήματος IV Μέρος Β σημείο 31 του Π.Δ. 365/2002 (Α’ 307).

Χαρακτηριστική είναι η σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών προς τους διακινητές εσπεριδοειδών, στην οποία υπογραμμίζεται ότι καθώς έχει εντοπισθεί στη χώρα μας ο ιός της Τριστέτσας σε περιοχές παραγωγής εσπεριδοειδών (Αργολίδα, Χανιά και πρόσφατα και σε άλλες περιοχές) καθίσταται αδύνατη η έκδοση Φυτοϋγειονομικού Διαβατηρίου από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, με αποτέλεσμα οι καρποί που προέρχονται από αυτές τις περιοχές να επιτρέπεται να διακινούνται μόνο χωρίς φύλλα και ποδίσκους.

Σύμφωνα με το νόμο 2147/1952 (Α΄ 155) «Περί προλήψεως και καταστολής των ασθενειών και εχθρών των φυτών και περί οργανώσεως της Φυτοπαθολογικής Υπηρεσίας» για ορισμένες παραβάσεις της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας προβλέπεται η επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο τηλ. 2321355136 (κ. Μητλιάγκα).

Πηγή: Agronews

NewsLetter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε κάθε νέα δημοσίευση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας

Σχετικές δημοσιεύσεις